13-05-14

Het verwelkte roosje...

Ik ontmoette onlangs een vriend, een maat uit vroegere tijden...Hallo Patriek, blij je te zien.

Ook ne goeien dag ! Ik denk dat ik u niet meer mag... Gij schrijft zo negatief over de socialisten, gij veralgemeent futiliteiten, 'k was dat van u niet gewoon !

Ik veralgemeen ? Zonder te veralgemenen zie ik in de media enkel politieke partijen die negatieve futiliteiten van opposanten opblazen tot in het gemene toe. Ik hou niet van stoten onder de gordel ! Ik zit met een navelbreuk... Ik kan niet gaan kiezen, heb dus ook niets te verliezen, alleen wat ik in de kranten lees over partijcongressen doet me kotsen.

Ik kan met uw uitlatingen niet lachen. Ik sta voor de waarheid, de realiteit, wij zijn de toekomst.

Alléé, denk aan mij als je in de hemel bent. Ik sta voor hoffelijkheid, eerlijkheid, en ik vind het heel spijtig, ongelooflijk, ik ben een vriend kwijt zo te zien op Facebook. Kleinzielig !

actualiteit, beelden, dood, dorp, filosofie, gedachten, gedichten, geloof, geluk, gesprek, gezegden, god, grappig, herinnering, humor, jeugd, kerk, lente, liefde, mensen, moed, nieuw, nieuws, pijn, poëzie, politiek, relatie, religie, spiritualiteit, spreuken, student, tijd, tragedie, verlangen, verzen, vriendschap, vrolijk, vrouwen

01-05-14

de wilde haren van Staf - 62 jaar

Dag Staf, je bent precies uw wilde haren nog niet verloren. Woodstock nog in het achterhoofd?

Waarom niet? ‘k Ben nog een van de overlevenden uit die periode. Der zijn er heel wat verdwenen van die artisten van vroeger: Jimmy, Joplin, Brian Jones, Mamma Cash, Jim Morrison... De goeie vertrekken het eerst niewaar.

Ja, ze leefden aan een ongezond tempo.

Maar ze hadden er plezier in.  Nu leeft iedereen aan een ongezond tempo, en ze hebben er geen plezier in. The kids gaan naar de discotheek tegenwoordig, drinken geen pintje maar liever een aangebrande cocktail, ze roken geen jointje maar zeulen rond met xtc-pillen en andere chemische troep, en ze vallen ook als de vliegen. Ik kan me daarin niet kaderen, ‘k heb nog een beetje verstand.

Wat gaat er dan mis tegenwoordig Staf?

Geen idealisme meer jong, enkel consumptie. Geen ouderlijk gezag meer, helemaal geen gezag, de macht en de onmacht van geld. Er is geen werk, maar er is ook geen lust om te werken, enkel genot primeert. ‘k Geef toe, ik amuseer mij ook graag een beetje, maar ik kijk naar ’t bord. Centen op, werk gezocht !

 

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

 

28-04-14

Gino, de rechtvaardige - 28 jaar

Wat denk je nu van de Club? Twee punten voor, op de eerste plaats, wie had dat kunnen voorspellen?

Zo is dat. Proficiat ! Bekijk je de stand na de competitie, dan is Standaard ruimschoots kampioen. En wat gebeurt er? Men halveert de puntenstand, en men breit er nog een zinloos onrechtvaardig gevolg aan. Ik ben Clubsupporter in hart en nieren, ik kan Anderlecht en Standaard uiteraard niet pruimen, maar ik laat me niet ringeloren door voetbalbonzen.

Alléé jongen, zo wordt het toch kei spannend?

Voor u misschien wel, voor mij niet ! Dit heeft helemaal niets meer met sport te maken. Je doet mee aan een wedstrijd en wint aan de meet, maar dan is er een kilometer verder geen tweede meet. Wordt Standaard geen kampioen, dan is de nieuwe kampioen voor mij geen kampioen, zo is dàt ! Dit is sport met enkel verliezers !

 

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen