25-04-14

Marcel ziet het niet zitten - 58 jaar

Hey Marcel jongen, ge ziet er precies niet zo happy uit ?

Nee man, ’t is altijd ’t zelfde. Ik durf nooit nee te zeggen. Ik ben mijn vrijheid kwijt en daar komt geen verandering in.

Alléé, niet teveel filosoferen hé.

Kijk, ik had vandaag eens niets te doen, een snipperdag. Kom ik vanmorgen Leon tegen, ‘k was nog niet helemaal buiten, en hij greep me bij de arm. Hij had een probleempje thuis, een doodgewone lekkende kraan, zijn madam was absoluut niet content, wat moest ze met zo’n vent. Leon zijn handen staan verkeerd, dat weet iedereen, en ik moest dat euvel onmiddellijk oplossen. Lap, twee uren aan mijn been. Nu kan ik nog net een pintje drinken en dan vlug voor eten zorgen. Plezante voormiddag hé.

Oh, als ’t maar dat is. Das een goed werk.

Als ’t maar dat is... Naast Leon heb je nog Oscar, Annemie, Leontine, den onnozelaar van naast mij... Het houdt niet op. Als ze mijn neus zien staan ze te bleiren. Gene minuut ben ik op mijn gemak. En wil ik “nee” zeggen, dan denk ik dat ze me niet meer zullen aanzien voor ne goeie gast. Wat moet ik doen om wat vrijheid te vinden, jongen?

Gewoon “nee” zeggen !

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

De commentaren zijn gesloten.