16-04-14

De koers van Kamiel - 77 jaar

De koers gezien zondag?

Tuurlijk. Was eigenlijk maar slappe koffie. Er zijn er precies wat minder gevallen hé. Ze zullen het nog wel leren. Och, die klassiekers, ’t is altijd maar hetzelfde : een lange ontsnapping zonder bekende namen, en dan op twintig kilometer van de meet komt het groot geschut aansluiten en zitten ze naar elkaar te gapen.

Ik dacht dat de groten op hun tandvlees zaten. Toppunt : spurt er zich ene naar de tweede plaats en steekt zijn poot in de lucht als overwinnaar terwijl er al een andere vogel met de eerste prijs was gaan vliegen. Heeft die zitten slapen de laatste kilometers of werkten de oortjes niet ? Oliedom noem ik dat.

’t Verstand komt met de jaren, zeggen ze, of helemaal niet. Onze sterren worden oud hé, misschien wat slimmer door ervaring maar er zit geen poer meer in de benen. Heeft er dat wel ooit ingezeten? Toch raar hé, ze rijden een jaar beresterk en dan is het plots weer over, of werkt hun poer niet meer?

Ik denk er het mijne van. Waar is de tijd van de echte Flandriëns?

Dat was koersen. Ik heb de uitzendingen gevolgd over Merkx, De Vlaemink, Maertens, De Wolf enz... Die schreven pas echt geschiedenis. Die wonnen niet één klassiekerke, da was niet genoeg, ze waren daar in elke klassieker, zonder te zeuren over een verstuikt vingerke of een zweer op hun gat. En was dat met doping? Dan hebben die toch tenminste het goeie poeier uitgevonden dat vele jaren werkte, mijn gedacht...

 

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.