12-04-14

Clara op de rollator - 86 jaar

Ge hebt iets gemist jong, deze voor middag. Ik was oud papier in de garage aan het samenbinden en ik hoorde ineens een sirene loeien. Eenmaal buiten hoorde en zag ik een helicopter naderen en die bleef even boven mijn huis rondcirkelen. Hij landde aan de overkant van ’t straat. Wat een luchtverplaatsing zeg. ‘k Ben met mijne rollator wat dichterbij gaan kijken.

Wat was er aan de hand misschien?

Mijn buurman zou in huis gevallen zijn en had blijkbaar dringend hulp nodig, zegden de omstaanders. Want er was hier direct veel volk zulle. Auto’s die stopten, mensen met de fiets... Veel mensen die ik kende, ze dachten dat het voor mij was.

En ben je daar lang buiten blijven staan? Ge moet toch ook op jezelf letten hé.

Ik zat op mijne rollator aan ’t eind van mijnen oprit. ‘k Heb met heel wat mensen gesproken, en verhalen gehoord over die en die... Dingen die ik eigenlijk niet wist, ook niet vermoedde. Ik wist niet dat die en die zo in mekaar zaten.

Ge moet nu ook niet alles geloven hé. Er wordt heel wat geroddeld.

Jamaar toch, de mensen die me aanspraken waren goed geïnformeerd zegden ze. Maar kom, ik trek me dat allemaal niet aan zulle. Ik ben baas in mijn huis en ik laat niet zomaar iedereen binnen hoor, en daarbij, ik geloof maar hetgeen ik zelf gezien heb, hoor.

 

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

 

De commentaren zijn gesloten.