07-04-14

met Willy in de Kempen - 77 jaar

Wel, wel, ze smaken precies Willy? Een feestje aan ’t bouwen?

Nee jong, ’t gaat niet zo denderend vandaag. ’t Mag dan al maandag wezen, geen geluk voor den dezen. Ik kom net van het bejaardentehuis hier wat verder, ben mijn vrouw gaan bezoeken.

Oei, ik begrijp het.

Ze herkent me niet meer, ’t is al jaren. En ik kan het niet laten haar te bezoeken. We waren toch meer dan vijftig jaar samen, alles ging goed tot op het moment dat ze van alles begon te vergeten, en toen is het heel vlug gegaan, bergaf. Maar dat weet je al, ‘k wil je avond niet vergallen.

Zeg Willy, we zijn toch vrienden, ik begrijp ’t een en ’t ander.

Ge kunt dat niet verstaan jongen. Toen ze nog goed was telden wij de dagen niet, we waren samen gelukkig, we hadden geen leeftijd. Samen uit, samen thuis. En op een half jaar verdween ik uit haar leven, eerst af en toe, en nu helemaal.

Ik weet het, ’t Is erg jongen. Maar je moet verder...

Das absoluut niet gemakkelijk. Je moest eens de maandelijkse faktuur zien die ik in mijn bus krijg. Dat heb ik er nog bovenop. Goed, ik kan mijne plan trekken zo goed en zo kwaad als het gaat. Ik moet ook onder mensen komen, wat praten, mijn gal kunnen uitspuuwen, anders zak ik weg in het ijle, in de eenzaamheid. Kom, we pakken er nog ene...

 

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

alle gesprekjes bekijken : hier klikken

 

De commentaren zijn gesloten.